

[5 mins]

23rd ANNUAL NAPPC INTERNATIONAL CONFERENCE

<u>Agenda</u> October 18th – 19th, 2023

In person at the US Environmental Protection Agency Headquarters and Virtually on Zoom



Wednesday, October 18 th	
8:00 AM PT / 11:00 AM ET	Welcome
[15 mins]	Lora Morandin, Associate Director at Pollinator Partnership Jan Matuszko, Director of the Environmental Fate and Effects Division at the US Environmental Protection Agency Kelly Bills, Executive Director at Pollinator Partnership and NAPPC
8:15 AM PT / 11:15 AM ET	Keynote Speakers
[75 mins]	Dr. Mark Moffett , National Museum of Natural History, <i>Pollination Biology and Other Adventures.</i>
	Jake Li , US Environmental Protection Agency, <i>How EPA is</i> reducing pesticide impacts on endangered species, pollinators, and other wildlife.
	Dr. Diana Cox Foster, USDA-ARS-PWA, <i>Interactions between managed bees and native bees.</i>
9:30 AM PT / 12:30 PM ET [85 mins]	BREAK / LUNCH
10:55 AM PT / 1:55 PM ET	Keynote Speakers
[50 mins]	Dr. Zak Gezon , Disney Conservation: Leading by example: Aiming to be the corporate leader in pollinator conservation and community engagement
	Dr. David Inouye , Rocky Mountain Biological Lab: <i>Pollinator</i> conservation - lessons learned at the Rocky Mountain Biological Lab
11:45 AM PT / 2:45 PM ET [15 mins]	BREAK (End of Public Session)
12:00 PM PT / 3:00 PM ET	NAPPC Member Welcome
[5 mins]	
12:05 PM PT / 3:05 PM ET [30 mins]	2022 – 2023 Task Force Reports
12:35 PM PT / 3:35 PM ET [80 mins]	Task Force Breakout Session 1
1:55 PM PT / 4:55 PM ET	Closing Instructions

Thursday, October 19 th	
8:00 AM PT / 11:00 AM ET [5 mins]	Welcome and Instructions
8:05 AM PT / 11:05 AM ET [75 mins]	Task Force Breakout Session 2
9:20 AM PT / 12:20 PM ET [75 mins]	LUNCH
10:35 AM PT / 1:35 PM ET	NAPPC Vision 2040 Panel
[50 mins]	Moderated by: Laurie Davies Adams, Pollinator Partnership Patrick Jones, North Carolina Department of Agriculture and Consumer Services Ryan Drum, US Fish and Wildlife Service Antoine Asselin-Nguyen, Commission for Environmental Cooperation Melanie Kirby, Institute of American Indian Arts
11:25 AM PT / 2:25 PM ET [15 mins]	BREAK
11:40 AM PT / 2:40 PM ET [30 mins]	10 NAPPC Member Moments
12:10 PM PT / 3:10 PM ET [50 mins]	Task Forces Present 2023-24 Plans
1:00 PM PT / 4:00 PM ET	Closing